Figyelem! Újabb átverések a szervezetek beszámolóival kapcsolatban!

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a Civil Információs Centrum sem a Civil Marketing Kft-nek sem más cégnek, szervezetnek nem adott megbízást arra, hogy ellenőrizze a civil szervezetek éves beszámolóit. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szintén nem bízott meg senkit ilyen feladattal. A megyei civil információs centrumoknak természetesen semmilyen hatósági jogosítványuk nincs. Az OBH  jogköre sem terjed ki a civil szervezetek gazdálkodásának ellenőrzésére, így a beszámolók tartalmát sem vizsgálja.

Ha bármilyen cég, szervezet azzal keresi meg Önt telefonon, hogy kijavítja az Ön szervezetének beszámolóját, a következőket teheti:

  • utasítsa el határozottan a szolgáltatás igénybevételét („nem kérem a szolgáltatást, nem fogok fizetni érte!”)
  • ha Ön a telefonon tett ajánlatra nem adott egyértelmű, kifejezett igenlő, elfogadó választ a szerződés (a felek akarat-megegyezésének hiányában) nem jött létre. Ez esetben ne vegye át a cég által küldött dokumentumokat és ne fizessen a szolgáltatásért.
  • ha az OBH-ra hivatkozva kereste meg a cég, akkor jelezze a civilinfo@obh.birosag.hu e-mail címen vagy az alábbi telefonszámokon: 06/1-354-4165, 06/1-354-4115, 06/1-354-4295
  • ne ijedjen meg attól, ha a cég törvényességi felügyeleti eljárással fenyegeti!

A legfontosabb azonban, hogy legyen körültekintő! Sajnos tény, hogy a civil szervezetek beszámolóiban sokszor fordulnak elő kitöltési hibák, elírások, hiányosságok. De ezeket kívülről a szervezet könyvelésének ismerete, esetleges korrekciója nélkül gyakorlatilag lehetetlen orvosolni!

Ha nem hisz a távgyógyításban, akkor ne ugorjon be a szervezet éves beszámolóját érintő megkereséseknek sem!

Szöveg méretezése
%d blogger ezt szereti: