A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember 30-ig kiutalja az SZJA 1% felajánlások összegét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember 30-ig kiutalja az SZJA 1% felajánlások összegét. A felajánlás a kedvezményezett szervezetek a NAV-nál nyilvántartott bankszámlájára érkezik meg. Ha a kedvezményezett szervezet köztartozással rendelkezik, kizárólag a köztartozásra visszatartott összegen felül maradó részt utalja ki a NAV.

A kedvezményezettek a NAV-tól elektronikus úton, az EGYSTAT adatlapon egyedi tájékoztatást is kérhetnek a javukra szóló érvényes és érvénytelen, valamint az el nem bírált nyilatkozatok számáról, régiónkénti, megyénkénti, korcsoportonkénti megoszlásáról, továbbá az érvénytelen nyilatkozatok érvénytelenségének okairól és azok arányáról. E mellett a kedvezményezettek a 20EGYAD adatlapon benyújtott elektronikus kérelem alapján tájékoztatást kérhetnek a rájuk érvényesen rendelkező magánszemélyek nevéről, postai vagy elektronikus levelezési címéről. Mivel a magánszemélyek rendelkező nyilatkozata adótitoknak minősül, egyedi adatokat a NAV csak abban az esetben ad ki a civil kedvezményezetteknek, ha a felajánló a rendelkező nyilatkozatán ezt megengedte. A statisztikai jellegű és az egyedi adatok megismerésére irányuló kérelmeket egyaránt október 15. után lehet benyújtani a NAV felé.

A NAV már korábban közzétette honlapján a felajánlásban részesülő szervezetek jegyzékét. Ez alapján összegyűjtöttünk a megyénk kedvezményezett szervezeteit, amelyet megtalálhat: itt.

2 thoughts on “A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember 30-ig kiutalja az SZJA 1% felajánlások összegét

 • 2020.12.29. at 17:39
  Permalink

  Kedves Civil Központ!
  Nagyon örülünk a megkeresésnek, a jókívánságokat külön köszönjük.
  Szeretnénk olyan civil alapítvánnyal együttműködni, amely szociális területen, házi gondozás ápolás területén tevékenykedik, s szeretnénk tapasztalatainkat egymással megosztani.
  Kérem, ha ebben tudnak, segítsenek.
  Minden munkatársuknak békés, boldog új esztendőt kívánok a kuratórium nevében: Varga Attila

  Reply
  • 2020.12.30. at 07:18
   Permalink

   Tisztelt Varga Attila!

   A honlapunkon elérhető egy adatbázis, amely a járvány idején segítséget nyújtó szervezetek adatait mutatja be:
   segítő szervezetek
   E mellett dolgozunk egy ennél szélesebb adatbázis kialakításán, amit szintén közre fogunk adni.
   Kérjük, segítse ezt a munkát azzal, hogy a szervezetét regisztrálja ebbe az adatbázisba az alábbi űrlap kitöltésével:
   https://forms.gle/ziBHmquwauqJaB6S9
   Lehetősége van arra is, hogy egy nagyon rövid bemutatkozást írjon a szervezetéről, amelybe belefoglalja azt is, hogy milyen szervezetekkel lépnének kapcsolatba. Ha ezt a rövid bemutatkozást elküldik nekünk e-mailben a civilkozpont@erke.hu címre, akkor továbbítani tudjuk a szervezetek felé a honlapunkon és a hírlevelünkön keresztül.

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status