Ne feledkezzen meg róla! Ajánlja fel az SZJA civil 1%-át!

Idén is lehetősége van arra, hogy felajánlja a személyi jövedelemadójának 1%-át egy civil szervezetnek. Legkésőbb 2020. május 20-ig tud rendelkezni arról, hogy melyik civil szervezet kapja meg az Ön által egyébként is befizetett adó 1%-át.  

 

Hogyan ajálhatja fel a civil 1%-ot?

 

1. Keresse meg melyek, azok a közhasznú tevékenységet végző és a közvetlen politikai tevékenységektől tartózkodó szervezetek, amelyek jogosultak az 1% felajánlások fogadására!

Az adó 1% fogadására jogosult szervezeteket megtalálja a NAV honlapján:

Közlemény a 2020. rendelkező évre előzetesen regisztrált, szja 1%-os felajánlásra jogosult civil kedvezményezettekről.

Ha elektronikus úton rendelkezik, az e-szja felületen egy beépített kereső is segíti az Önnek tetsző szervezet megtalálását.

 

2. Válassza ki azt a szervezetet, amit támogatni kíván!

Mi természetesen azt ajánljuk, hogy a megyénkben tevékenykedő szervezetet válasszon, amelynek munkájára akár személyesen is rá tud tekinteni.

A megyénk szervezeteinek térképre vetített adatai elérhetők a honlapunkon:

A megyénkben 1.807 szervezet várja az adózók 1% felajánlását

 

Azzok a szervezetek, amelyek az elmúlt években személyesen vagy a szórólapjaikkal keresték meg a jó szándékú adófizetőket, most is számítanának a felajánlásokra. Csak a járványhelyzet miatt nincs lehetőségük találkozni Önnel!

 

3. Töltse ki a nyújtsa be a rendelkező nyilatkozatot!

Ezt többféle képpen teheti meg.

  • Ha van ügyfélkapu hozzáférése, akkor NAV elektronikus személyi jövedelemadó szolgáltatásán keresztül kitöltheti és be is nyújthatja a nyilatkozatát. https://eszja.nav.gov.hu/

 

  • Ha nincs ügyfélkapu hozzáférése, akkor használhatja a NAV regisztráció nélküli on-line felületét. Itt kitöltheti a nyilatkozatot: https://webnyk.nav.gov.hu/,

Ezen a felületen nincs mód a közvetlen beküldésre, A nyilatkozatot kitöltés után nyomtatva, zárt borítékban kell postai úton vagy személyesen benyújtani a NAV-hoz.

 

A nyilatkozatot kitöltés után nyomtatva, zárt borítékban kell postai úton vagy személyesen benyújtani a NAV-hoz.

 

4. Ha Ön nem tudna személyesen eljárni, akkor is van megoldás!

Ha ön nem tudja személyesen bevinni vagy postázni a rendelkező nyilatkozatot felkérhet rá maga helyett valakit, de mindkét meghatalmazást kell adnia. A mintát megtalálja hozzá: itt

(Sajnos a meghatalmazás hiányában a rendelkező nyilatkozat érvénytelen lesz!)

 

5. Ha szeretné, hogy a szervezet is tudja, ki volt a Jótevője…

Az szja 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán dönthet úgy, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil szervezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

 

Ha segségre van szüksége keressen meg minket! Munaktársaink ingyenesen nyújtanak tanácsadási és tecnnikai segítséget az 1% felajánlásával kapcsolatban.

Skip to content
%d bloggers like this:
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status